About

Anneke Jakobs creëert betrokkenheid om mensen anders naar de wereld te laten kijken.
 
Anneke woont en werkt in Utrecht. Ze studeerde 3D-Design bij Hogeschool v d Kunsten Utrecht en behaalde haar Master Vrije Vormgeving bij Sandberg Instituut Amsterdam.
Anneke is kunstenaar en ontwerper en vertelt verhalen aan haar publiek door hen zelf ervaringen te laten opdoen. Ze ontwerpt interactieve belevingen en installaties die geplaatst worden op evenementen, festivals, musea en andere plekken waar mensen bij elkaar komen.

Vanuit haar interesse in de materiële cultuur richt ze zich op de vraag hoe ze de relatie tussen mens en materiaal kan beïnvloeden. Door producten te onderzoeken en hun technische opbouw te ontrafelen is ze in staat om interactieve installaties te ontwerpen die het product in een nieuw context plaatst. Zo worden toeschouwers en deelnemers in staat gesteld om hun relatie met spullen te heroverwegen.

Vanuit haar ontwerpstudio realiseert ze inspirerende ideeën en organiseert ze de uitvoering voor opdrachtgevers die gedreven worden door een duurzame en maatschappelijke visie en een wederzijdse betrokkenheid nastreven met hun publiek.

'Ik heb een passie voor verhalen. Ze inspireren en brengen ons in beweging om ze met elkaar te delen. Mijn vertaling van verhalen naar belevingen verscherpen de betrokkenheid omdat ze veelal meerdere zintuigen prikkelen en ruimte maken voor interactie. En wordt een boodschap niet het meest overtuigend overgebracht als je er zelf onderdeel van bent?'
 
 

ahjakobs@gmail.com
+31(0) 641 825 191

Studio:
Vechtclub XL
Studio Anneke Jakobs
Europalaan 2B, C1.3
3526 KS, Utrecht
 
 

Copyright © 2003 - 2017. Alle rechten zijn voorbehouden: Noch deze beelden of elk ander werk mag gepubliceerd of gereproduceerd worden zonder toestemming van Anneke Jakobs.