You are browsing all projects with tag interactieve-beleving.

Food for Thought: Pinda

Rabobank Utrecht

In deze pindabranderij krijg je 100 pinda's en ga je zelf aan de slag. Eerst pers je 75 pinda’s als brandstof voor de motor. De motor levert stroom voor de oven om de pinda’s te branden. Na het branden kun je de resterende 25 gebrande pinda’s lekker opeten!

....MORE

Een graantje meepikken

Ontdek de wereld van de tarwe. De hele halm wordt gebruikt: van de korenzaden maken ze zelf meel en het tarwestro maken ze een stropoppetje, een kleine bezem of een armband

....MORE

Powered by Flowers

Muziektent met een werkplaats

In deze muziektent worden muziekverzoekjes gedraaid op vinyl. In ruil daarvoor moet eerst brandstof gemaakt worden voor de bio-olie drinkende dieselmotor.

....MORE

Kids: Van Pixels naar Dots

Expositie Design 4 Kids

Van Pixels naar Dots is een activiteit waarin kinderen zelf ontdekken hoe een computer en een inkjetprinter samenwerken om een print te maken.

....MORE

Powered by Flowers Energiedienst

Limburgs Museum

De Mobiele Energiedienst wekt ter plekke electriciteit op voor festivals, bijeenkomsten en evenementen. De bezoekers maken ter plekke brandstof die nodig is voor hun dienst.

....MORE

Mobiele IJsmakerij

De Mobiele IJsmakerij maakt op iedere locatie een streekijsje. IJsmakers leren hun omgeving en de oorsprong van ijsmaken op een bijzondere manier kennen.

....MORE

Kookboekje Eten uit Noord

Stichting Noorderparkkamer

In opdracht van de Noorderparkkamer ontwikkelde ik een lesprogramma voor basisscholen om de kinderen in contact te brengen met de omliggende boerenstreek. Een voedselexpeditie bij boeren en de schooltuinen vormde de basis voor een receptenboekje.

....MORE